• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Svensk i otäck krasch – fördes bort med skoter

Svensken Viktor Andersson blev liggande efter ett olyckligt fall i världscupen i skicross. Andersson fick föras till sjukhus för skiktröntgen, han har skada på vänster nyckelben och nu är OS i fara för svensken.

I åttondelsfinalen i världscupen i skicross i Idre försökte OS-hoppet Viktor Andersson ta sig snabbare fram med ett dubbelhopp, Andersson landade på Thomas Zangerl och flög sedan in i skyddsnätet och blev liggande.

– Det där vill vi absolut inte se, säger SVT:s kommentator Björn Becksmo.

Andersson fick hjälp av medicinsk personal och behövde föras bort från backen med hjälp av skoter.

Andersson fördes till sjukhus i Mora där han genomgick en skiktröntgen. Han har en mindre skada på vänster nyckelben, men inga allvarligare skador har påvisats.

Han kommer dock att stanna på sjukhuset över natten för vidare observation. Hur det blir med kommande världscuptävlingar och OS är ännu för tidigt att säga.

Viktor Andersson kommer inte att medverka vid söndagens tävlingar i Idre.

Förra veckan blev Viktor Andersson uttagen till OS i Pyeongchang, den här säsongen har 25-åringen en seger och en andraplats i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer