Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Thompson chockad över Holmlunds krasch

Uppdaterad
Publicerad

Världscupledande kanadensiskan Marielle Thompson är chockad över Anna Holmlunds krasch och kritiska tillstånd. ”Det är en chock att hon kraschade så svårt, jag älskar att tävla mot henne” säger hon till SVT Sport.

Marielle Thompson har haft många duster mot Anna Holmlund genom åren. För SVT Sport berättar hon om sina tankar och känslor, när hon fick reda på Anna Holmlunds svåra krasch.

– Det är alltid en stor besvikelse när en konkurrent kraschar. Anna är en väldigt stark konkurrent som jag älskar att tävla emot. Jag vet att Anna är stark, och jag hoppas på det bästa för henne. Alla här tänker på henne, och hoppas att hon kommer tillbaka så snabbt som möjligt, säger Marielle Thompson till SVT Sport.

”Det är tufft”

Thompson medger att det är tufft försöka koncentrerar sig på tävling, när sådant här inträffar.

– Det är tufft att köra när du får höra sånt, men när jag är i backen så måste jag försöka ge allt, säger Thompson vidare.

Är du någonsin rädd?

– Ibland. Men på något sätt måste jag försöka ställa om och fokusera på det jag ska göra när jag ska köra nedför backen, säger Marielle Thompson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.