Tove Alexandersson kan nu räkna in VM-medaljer i sin fjärde sport, skidalpinism. Foto: TT

Tove Alexandersson tog VM-silver – och guld

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson avslutade VM i Andorra med att ta ett silver i distansen in sin VM-debut i skidalpinism.

Därmed stod det också klart att hon vann VM-guld i kombination, när resultaten i de olika VM-loppen räknades ihop. Svenskan fick alltså med sig tre medaljer från mästerskapet i lilleputtstaten.

Tove Alexandersson har VM-medaljer i orientering, skidorientering och skyrunning, vilket den här veckan först kompletterades med ett brons i ”vertikalen” i torsdags och i dag med ett silver i distansen. Precis som i torsdags vann fransyskan Axelle Gachet-Mollaret även i dag.

I dag hade Gachet-Mollaret 1.26.36 i de dimmiga förhållandena och var 58 sekunder före svenskan som leder världscupen. Dimman gjorde att bansträckningen ändrades.

Tilldelas ett VM-guld

Alexandersson tilldelades senare också ett VM-guld i kombination, då ingen annan lyckades lika bra som svenskan när resultaten i de olika VM-distanserna räknades ihop.

Därmed är Alexandersson alltså världsmästare i fyra olika sporter.

ARKIV: Alexandersson tog första segern i nya sporten (20 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.