Tove Alexandersson vid en tävling i våras. Foto: Bildbyrån.

Andra raka segern för Tove Alexandersson

Uppdaterad
Publicerad

Trea, etta, etta. Så lyder Tove Alexanderssons fina resultatrad efter säsongens första världscupvecka i skidorientering.

I långdistansloppet i finländska Ylläs låg Alexandersson tvåa bakom ryska Marija Ketjkina efter 15,7 km av 23,3 km efter att de haft olika gafflingar, ett tag var Alexandersson en minut bakom, men på slutet var svenskan klart starkast.

– Det var ett bra lopp! Och det känns jättekul att få till en sådan här säsongsstart, säger Alexandersson, som i vinter siktar på att försvara sin seger i den totala världscupen, till svenska orienteringsförbundet.

Tomten tittade förbi i ett tidigt besök, skriver internationella orienteringsförbundet.

Hammarberg bäste svenske herre

Alexandersson vann på tiden 1.37.08 och var 55 sekunder snabbare än Ketjkina.

Duon var helt överlägsen – ner till Alena Trapeznikova, Ryssland, hade Tove Alexandersson nästan sex minuter.

Linda Lindkvist blev fyra, precis som Erik Rost i herrloppet, där han tappade andraplatsen efter en sen bom. Där tog ryske Andrej Lamov sin tredje raka seger. Bäste svensk blev Martin Hammarberg som tog vara på Rosts miss och slutade trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.