Tove Alexandersson och Erik Rost. Foto: Svenska orienteringsförbundet

EM-guld till Alexandersson

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson tog hem guldet på långdistansen i skidorienterings-EM i Turkiet.

– När jag korsade mållinjen var jag väldigt glad och nöjd, men allra mest var jag nog trött, säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

Tove Alexanderssons EM har innehållit en del oflyt. På sprinten blev det brons efter en olycklig vurpa och på långdistansen gick skidan sönder och Alexandersson slutade på en femte plats.

Men idag hade hon äntligen flytet på sin sida. Ingenting kunde stoppa världsettan från att ta hem guldet. Alexandersson gick i mål 2,52 före ryskan Mariya Kechkina.

– Efter medeldistansen var jag väldigt sugen på att tävla igen, men det var riktigt tufft fysiskt i dag. Jag kände mig jättetrött redan vid startpunkten så det blev slitigt och tufft mentalt. Det var bara att köra på allt jag hade och jag känner mig nöjd med att jag lyckades hålla ihop det, säger hon.

Rost tog brons

På herrsidan fortsätter Erik Rost visa god form. Svensken tog brons i dagens tävling och har nu tagit medalj i samtliga tävlingar han ställt upp i.

–  Medaljsviten är intakt, och medalj på samtliga individuella lopp innebär att det här är mitt bästa mästerskap någonsin, säger Rost.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.