Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Anamarija Lampic dementerar uppgifterna om skid-VM

Uppdaterad
Publicerad

Nyblivna skidskytten Anamarija Lampic på startlinjen i längd-VM? Nej, enligt 27-åringen själv är skidskytte-VM i Oberhof är det enda som gäller.

– Jag visste redan i våras att om jag måste fokusera på en sak så är det skidskytte och att jag kommer missa Planica, säger Lampic nu till SVT Sport.

Anamarija Lampic, tidigare en av världens främsta sprintåkare, meddelade i våras att hon byter sport till skidskytte. Överraskande enligt många – inte minst med tanke på att längd-VM i år avgörs i hennes hemland Slovenien.

Men i helgen kom uppgifter om att 27-åringen kunde göra comeback som längdskidåkare under VM i Planica.

– Det pågår en process. Och kan ni ju tolka det som ni vill, sa Ola Vigen Hattestad, landslagstränare för det slovenska längdlandslaget, till Expressen.

”Ingen extra press för att det är hemmaplan”

Men nu går Lampic själv ut och dementerar uppgifterna.

– Jag visste redan i våras att om jag måste fokusera på en sak så är det skidskytte och att jag kommer missa Planica. Det är ingen extra press för att det är hemmaplan. Jag visste att tävlingen skulle vara där, säger Lampic till SVT Sport.

I ett inlägg på Instagram skriver hon:

”Ok, så här är läget, anlände till platsen för mitt första världsmästerskap i skidskytte, vilket jag ser mycket fram emot, även om sjukdom nästan hindrade mig från att göra det, är jag fortfarande glad över att vara en del av laget som kommer att representerar Slovenien. Jag kommer att använda varje sekund för att uppleva det så mycket som möjligt och lära mig så mycket som möjligt. Samtidigt säger jag att det här är mitt ENDA mästerskap den här säsongen, så jag lämnar Planica utanför”

Längd-VM 2023 i Planica: Tävlingsprogram och svenska truppen

KLIPP: Här debuterar Lampic i skidskyttets världscup (8 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyheytsbyrån/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.