Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Martin Ponsiluoma säkrar andraplatsen i Holmenkollen. Foto: Bildbyrån

Andraplats för Ponsiluoma – trots bekymmer: ”Riktigt sömnig”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en andraplats för Martin Ponsiluoma i sprinten – trots att han inte är på topp.

– Jag kände mig faktiskt riktigt sömnig och off under hela loppet egentligen, säger 27-åringen till SVT Sport efter säsongen sjätte pallplats.

Mot vinnaren Johannes Thingnes Bö hade han ingen chans, trots att norrmannen bommade ett skott och Ponsiluoma sköt fullt. I mål skiljde det 24 sekunder mellan dem och ner till trean Benedikt Doll hade Ponsiluoma fem sekunders marginal.

– Jag är riktigt nöjd med att skjuta noll bom i dag. Jag kände mig faktiskt riktigt sömnig och off under hela loppet egentligen. Första varvet kändes inte alls bra men sen blev det bättre och bättre för varje varv. Skönt att kunna göra ett bra lopp trots att det känns lite sämre, säger Ponsiluoma som tror på en ännu bättre insats i lördagens jaktstart.

– Jag gör ett helt okej lopp det var nog bra att få den här genomköraren, med den i kroppen ska jag nog kunna göra det ännu bättre i jaktstarten, säger han.

Andraplatsen var hans sjätte pallplats i världscupen den här säsongen.

– Det är en riktigt bra säsong. Jag är fantastiskt nöjd, det måste jag säga. Det har varit väldigt många bra tävlingar, det har varit en supersäsong för mig, säger Ponsiluoma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.