Anna Magnusson ska nu bli ännu bättre. Foto: Bildbyrån.

Anna Magnussons plan för att återupprepa succén

Uppdaterad
Publicerad

Anna Magnusson tog ett VM-brons och satte personbästa i världcupen.

Inför nästa säsong ska hon bli ännu bättre.

– Alla blir allt snabbare idag så man måste hänga med i svängarna, säger hon till NSD.

Anna Magnusson har varit en av Sveriges bästa skidskyttar under flera år. Men i vintras tog hon ytterligare ett kliv framåt. Hon inledde VM i Oberhof med en niondeplats på sprinten, för att senare ingå i det svenska lag som tog brons i stafetten.

Inför säsong hade hon inte varit bättre än sjua i världscupen, men redan innan jul skrällvann hon världscupsprinten i Annecy, Frankrike.

– Jag är ganska chockad och lite rörd, sade Magnusson i SVT:s sändning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Magnusson. Foto: Bildbyrån

Hon avslutade sedan världscupsäsongen med en tredjeplats i Oslo, även det i sprint.

Ska bli ännu bättre: ”Vi var ganska överens”

Norrbottniskan slutade på 14:e plats i totala världscupen, en rejäl förbättring av hennes tidigare bästa notering, 23:e-platsen säsongen 2016/2017.

Nu är planen klar för hur ska bli ännu bättre till vintern.

– Vi var ganska överens om att det var en bra säsong men också om vad som behövde förbättras. Mitt ståskytte var en fokuspunkt, där jag inte har lika hög procent som förr, men också att skjuta snabbt, säger hon till NSD och fortsätter:

– Alla blir allt snabbare idag så man måste hänga med i svängarna. Sen var jag väldigt sliten periodvis under säsongen, så styrketräningens upplägg behövde vi se över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.