Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Linn Persson nyopererad: ”Självklart kommer det att påverka den här säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Persson tävlade i vintras med kraftig smärta i både axel och ljumske.

Direkt efter säsongen gjorde hon två operationer – och går nu dessutom med ett stort skydd runt foten.

– Axeln har varit ganska svampig, jag har inte haft någon riktigt kraft i den, säger Persson till SVT Sport.

På skidskytte-VM i Oberhof i februari tog Linn Persson sensationellt två individuella medaljer och därmed gjorde hon sin bästa säsong någonsin.

Samtidigt hade hon väldigt ont i både axeln och ljumsken, och hon har fått anpassa och korta ned sin träning under året.

– Axeln har varit ganska svampig, jag har inte haft någon riktigt kraft i den, säger Linn Persson, som nu rehabar som bäst.

– Det känns ganska skönt inför i år att veta att jag kommer inte kunna följa en plan som alla andra gör, men att det ändå kan gå bra.

”Kan träna normalt igen till hösten”

Ena operationen gjorde hon i ljumsken. Läkarna hittade ett hål i bukväggen under operationen. Det är nu i stort sett läkt, däremot är den operation hon gjorde i vänster axeln inte i närheten på läkt.

– Självklart kommer det att påverka den här säsongen, jag tänker att till hösten kan hon träna normalt igen, sen kommer hon kunna springa och sådär men just att använda överkroppen kommer ta tid, säger fysioterapeuten Marcus Bystedt till SVT Sport

I Holmenkollen i mars stukade Persson dessutom foten och det har inte läkt ordentligt vilket gjort att skidskytten nu tar sig runt med en stödjande stövel på foten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.