Sebastian Samuelsson Foto: Bildbyrån

Ännu ett SM-guld för Sebastian Samuelsson

Uppdaterad
Publicerad

Igår vann han sprinten på 7,5 kilometer, och i dag stod Sebastian Samuelsson högst upp på pallen än en gång. Den här gången på 20 kilometer vid SM i rullskidskytte.

I SM-tävlingarna i Sollefteå så trivs hemmaåkaren Sebastian Samuelsson utmärkt. Efter guldet igår på sprinten så dominerade han totalt på distansen, och vann med hela 3.42,9 ned till Peppe Femling på andraplatsen. Bronset knep Emil Nykvist på 3.49,1, två tiondelar före Tobias Arwidson på fjärdeplatsen.

Och det var framförallt skyttet som bäddade för guldet. Med bara en bom totalt på fyra skytten så kunde landslagsåkaren ohotad ta sitt andra guld för helgen.

I damernas distans på 15 kilometer så blev det ännu en medalj för Linn Persson. Men den här gången blev det en finare valör än bronset från igår. Persson vann med 1.24,3 ned till Emma Nilsson efter ett fint skytte med bara en bom. Bronset tog Mona Brorsson, 1.36,8 efter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.