En udda syn med Ebba Andersson och Hanna Öberg på samma pall. Foto: Tobias Jonsson

Andersson slog Öberg i världsstjärnornas udda kamp

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson mot Hanna Öberg – en kamp vi sällan får se. Men under en förtävling inför rullskidskytte-SM i Sollefteå ställdes de två världsstjärnorna mot varandra och Andersson drog det längsta strået.

– Jag är jätteglad och nöjd med det, säger vinnaren Ebba Andersson till SVT Sport.

Våra svenska skidstjärnor är i full gång med att förbereda sig inför den kommande säsongen. I Sollefteå hålls i helgen rullskidskytte-SM och redan under fredagen tjuvstartade tävlingen med ett 7,5 kilometer långt lopp utan något skytte. Där kom både de båda stjärnorna, skidskytten Hanna Öberg och längdskidåkaren Ebba Andersson, till start i en ovanlig duell.

Andersson var som väntat snabbast i mål, 21 sekunder före tvåan Mona Brorsson.

– Jag ville ha ett riktigt hårt träningspass och det fick jag. Jag är jätteglad och nöjd med det, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Hanna Öberg, som tog guld vid OS i Pyeonchang 2018 och tilldelades Jerringpriset, var 28 sekunder bakom Andersson.

– Jättenöjd med loppet och med tanke på att jag hade det struligt i början av sommaren så känns det som att jag är på banan, säger Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.