Rysslands medlemskap nedgraderades till ”provisoriskt” i december förra året. Foto: TT

Bakslag för Ryssland på IBU-kongressen

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland blev inte godkänt som fullvärdig medlem i Internationella skidskytteförbundet, IBU, när frågan diskuterades i IBU-kongressen i dag. Det bekräftar IBU på sitt Twitter-konto.

Rysslands medlemskap nedgraderades till ”provisoriskt” i december förra året efter dopningsskandalen i landet. Nationen har själv ansökt om att på nytt bli fullvärdig medlem, något som alltså inte blev fallet.

Däremot tas Irland upp som medlem i förbundet, meddelar IBU.

Länderna som är fullvärdiga medlemmar i IBU, nu 53 av 54, kommer senare i dag att rösta i ordförandevalet – där svenske Olle Dahlin kandiderar mot Baiba Broka från Lettland.

– Ryssland är en stor och viktig skidskyttenation. Så klart att vi önskar dem tillbaka på sikt. Men det är väldigt viktigt att Ryssland tar allvarligt på nuläget och gör sin hemläxa, sade Dahlin inför valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.