Arkivbild. Björn Ferry vill se Stina Nilsson tävla i Östersund. Foto: Bildbyrån

Björn Ferry om Stina Nilsson: ”Borde få chansen i Östersund”

Uppdaterad
Publicerad

Svenskorna sköt bort sig på vallen i dagens sprint.

Nu vill SVT:s expert, Björn Ferry, se Stina Nilsson i världscupen.

Jag tycker hon ska få chansen i Östersund, säger Ferry.

Stina Nilsson har stått för flera fina insatser i IBU-cupen. Men enligt landslagets tränare Johannes Lukas är hon inte aktuell för världscupen.

– Just nu är hon inte aktuell, sa Lukas till SVT Sport för några veckor sedan.

– Det känns som att hon klarar av det bättre och bättre nu. Självklart är det fortfarande någon bom för mycket för att få ett toppresultat men vi är i alla fall nöjda med hennes framgång. Hon är på väg men hon behöver fortfarande mycket mer tid.

Men under lördagens sprint i Nove Mesto sköt svenskorna bort sig på vallen. Linn Persson blev bästa svenska på 21:a plats – Hanna Öberg slutade på en 36:e plats.

”Stina borde få chansen”

SVT:s expert Björn Ferry vill nu se Stina Nilsson i Östersund – med tanke på att IBU-cupen avslutas några dagar tidigare.

Jag tycker Stina ska få chansen, säger Ferry och fortsätter:

Skyttemässigt så har det bitvis sett bra ut. Hon har fått åka stafett också. Och hela syftet är att hon ska få tävla väldigt mycket under säsongen så att hon får den erfarenheten.

Mellan den 18-21 mars arrangeras världscupen i Östersund.

ARKIV: Stina Nilsson sköt bort sig i EM (30 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.