Blytungt för Sverige – sköt bort sig i masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatt tungt för de svenska herrarna på skjutvallen.

Sebastian Samuelsson blev bäste svensk i dagens masstart då han slutade nia – men med totalt fyra bom.

– Jag måste få till skyttet lite bättre än vad jag gjort, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Det var två svenskar till start bland de 30 åkarna i dagens masstart i Franska Annecy.

De båda fick se sig besegrade av hemmaåkaren Émilien Jacquelin som vann med tre sekunder framför landsmannen Quentin Fillon Maillet. Trea blev Norges Tarje Boe, tio sekunder bakom segaren.

Svenska bommar

Åkningen är det inget fel på, men de svenska skidskyttarna fortsätter bomma på vallen.

– Det är mycket positivt att ta med sig. Jag har väl aldrig varit så bra som jag är nu så får jag bara till skyttet lite bättre – och det vet jag att jag kan, så blir det mycket roligare, säger Sebastian Samuelsson.

Sebastian Samuelsson bommade ett skott i varje skytte vilket slutade med fyra straffrundor. Han åkte bra i spåret och slutade ändå på en nionde plats. Men det är långt i från de toppresultaten han tidigare haft. 

– Nia, det är ju inte dåligt på något sätt. Men det är klart, jag känner att jag kan göra så mycket bättre. Så det är både positivt och även lite grämande, säger han.

”OS som är målet”

Helgens tävlingar i Annecy var de sista innan juluppehållet. Samuelsson har under de nio individuella loppen som körts varit på pallen fyra gånger och vunnit två.

– Det är mycket bättre än jag hade räknat med innan. Det är fortfarande OS i februari som är det stora målet och med tanke på det så har jag chans att vinna varje lopp jag ställer upp i.

– Men jag måste få till skyttet lite bättre än vad jag gjort, säger Samuelsson.

Sju bom på Ponsi

Martin Ponsiluoma var den andra svensken som startade i dagens lopp. Han sköt totalt sju bom och hade en skjutserie på 2-1-2-2. 

Han kom i mål näst sist, på plats 29 – över fyra minuter efter Jacquelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.