Hanna Öberg: ”Måste steppa upp för att hänga med Elvira”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg var tia med fyra bom då lillasyster Elvira tog sin andra raka världscupseger. Det inspirerar Hanna att jobba ännu hårdare,

– Idag får jag verkligen glädjas med Elvira. Hon imponerar än en gång och tar hem det här. Jag måste steppa ut mitt eget för att hänga med, säger hon till SVT Sport.

Hanna Öberg hade bra åktid på masstarten i Annecy, men på vallen stämde det inte. Sammanlagt blev det fyra bom, varav tre i andra liggande.

–  Det känns verkligen som att den fysiska formen är stabil. Det fungerar bra med skidåkningen, kontrollerat med bra fart. Sedan är jag verkligen inte nöjd med det andra skyttet, säger hon.

Öberg, som har både VM- och OS-guld på meritlistan, tycker sig se ett mönster i sina prestationer under säsongsinledningen.

– Det har varit lite genomgående att jag inte riktigt får till det hela vägen. Det ska jag hem och fila på över jul. Träffar jag bara 1-2 skott till per tävling så är jag med där uppe. Det är klart det blir frustrerande en dag som idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.