Stina Nilsson slog till med personbästa i Hochfilzen.

Stina Nilsson får chansen i masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Masstarten i Annecy är bara timmar bort.

Nu står det klart att Stina Nilsson får en reservplats.

– Det här är en tidig julklapp för mig, säger hon till SVT Sport.

Världscupshelgen i franska Annecy avslutas med masstart i dag. Damernas startar 12.45 och sänds på SVT. Klart står nu att Stina Nilsson kommer med som fjärde reserv i tävlingen – där flera tunga namn har strukit sig.

– Det betyder jättemycket för Stina. Hon behöver varje lopp. Om hon blir tilltänkt för OS är det ännu viktigare, säger Kalle Grenemark i Vinterstudion.

Linn Persson sjuk

Stina Nilsson inledde tävlingsveckan med att komma på plats 28 i sprinten, men i lördagens jaktstart sköt hon bort sig i det stående skyttet och blev 34:a.

Nu får hon alltså chansen att revanschera sig.

– Jag blev jätteglad över beskedet. Jag hade en liten chans att få starta. Det här är en tidigt julklapp för mig. Jag ska suga åt mig alla erfarenheter nu, säger Nilsson.

I övrigt startar gårdagens segrare Elvira Öberg, Hanna Öberg, Mona Brorsson och Anna Magnusson. Linn Persson missade gårdagens jaktstart på grund av en förkylning och missar även dagens lopp.

KLIPP: Stina Nilssons hyllning till Maja Dahlqvist: ”Förtjänar att stå där” (12 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.