Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mona Brorsson fick till slut en plats i VM-sprinten. Foto: Bildbyrån/SVT

Mona Brorsson om oväntade VM-starten: ”En total överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett missförstånd anmälde Sverige en åkare för lite till damernas VM-sprint. Men under torsdagen kom en vändning – och även reserven Mona Brorsson gör sig nu redo för start.

– En total överraskning, det var absolut ingenting som jag hade räknat med, säger Brorsson till förbundet.

Ett missförstånd av regelboken ledde till att Sverige bara anmält fyra damåkare till VM-sprinten trots att man har rätt till fem åkare på start. Mona Brorsson petades – men nu står det klart att även hon kommer åka sprinten på fredag.

Beskedet kom som en överraskning för svenskan.

– Det känns lite pirrigt, lite smånervöst. Jag har ju varit inställd på att vara reserv och redo att tävla men inte på det här sättet. Nu tycker jag verkligen att det ska bli jättekul, en enorm bonus, säger Brorsson.

”Favoritskapet kommer inte ligga på mig”

Men hon lägger inga större krav på sig själv inför sprinten.

– Favoritskapet kommer inte ligga på mig men jag kommer göra allt jag kan för att förvalta den här fina chansen som jag fått och göra det bästa av racet.

Sent besked

Beskedet om att hon skulle få åka kom sent. De svenska åkarna i sprinten presenterades på en presskonferens, utan Mona Brorsson. Senare under dagen kom förbundskapten Johannes Lukas inskyndande till hennes rum och sa ”jag har nyheter”.

– Sen har det varit ganska mycket fram och tillbaka egentligen under dagen, om jag kommer att få åka. Men nu ser det ut som att jag kommer vara med, säger Brorsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.