Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson berättar om dygnet efter fiaskoskyttet: ”Jobbig upplevelse” Foto: Bildbyrån/SVT

Dagen efter fiaskoskyttet: ”Jag står på benen”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson sköt bort den svenska medaljchansen i mixedstafetten.

Nu väntar sprint och chans till revansch på lördag.

– Jag har fått väldigt mycket pepp från många. Jag står på benen i dag och jag ser fram emot sprinten, säger Samuelsson.

När Sebastian Samuelsson kom in för det näst sista skyttet under gårdagens mixedstafett låg Sverige fyra. Men tre straffrundor grusade Sveriges chanser och man blev till sist nia.

– Vi hade ett långt samtal med Sebastian och sa att ”släpp det här nu, nu kör vi bara framåt”. Det är viktigt att vi alla kommer ihåg att det är ett långt mästerskap, det spelar ingen roll hur det går i starten. Vi vet vad vi kan och det ska vi försöka få fram nu, säger huvudtränaren Johannes Lukas till SVT Sport.

”Alla försöker sitt bästa”

Anledningen till det svaga skyttet var att skruvarna som håller fast geväret var lösa.

– I skidskytte händer alltid något. Man skjuter på fel tavla, man glömmer magasinen. Men jag hoppas att det var sista gången något sådant hände för oss, säger Lukas.

Även Peppe Femling pratade med Samuelsson under gårdagen.

– Vi har pratat lite, men det där är sådant som händer. Jag har själv varit med om det. Alla vet att alla försöker sitt bästa. Det är ingen big deal, men tråkigt att det händer, säger han.

Blickar framåt

Sebastian Samuelsson, som fått mycket stöd på sociala medier, beskriver händelsen som omtumlande.

– Det var så klart en väldigt jobbig upplevelse under loppet i går. Efter det tycker jag att jag fått väldigt mycket pepp från många. Jag står på benen i dag och ser fram emot sprinten, säger han.

Var det skönt att det fanns en förklaring till det svaga skyttet?

– Det är skönt med tanke på fortsättningen av VM. Hade det bara berott på mitt skytte i går så hade jag varit orolig. Nu känns det som att det inte spelar någon roll för fortsättningen men det är ju olyckligt att det blir så.

Förutom Samuelsson kommer Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Emil Nykvist och Peppe Femling att köra lördagens sprint.

På damsidan kommer Anna Magnusson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg försvara de blågula färgerna i fredagens sprint. Det betyder att Mona Brorsson är den åkaren som inte får köra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.