De kör herrarnas stafett

Uppdaterad
Publicerad

Svenska damerna knep en andraplats i dagens stafett. I morgon blir det Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson som kör herrarnas dito och ska slåss om pallplats för Sverige.

– Alla är väldigt taggade, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Till skillnad från dagens damuppställning, som var reservbetonad och där tre av fyra åkare fortfarande står utan en OS-plats, är lördagens herrlag mer som vi är vana att se det.

Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson är de som ska försöka upprepa dagens bedrift och ta hem en pallplats för Sverige i tyska Ruhpolding.

– Alla är väldigt taggade att dra igång stafetten. Det är en del som behöver lite hårdare fartpass och då känner vi inte att det måste ligga i ett träningsblock, så det är bra för alla att få in den här tävlingen och få in de här skyttemomenten, säger Johannes Lukas om uttagningen.

Lördagens stafett börjar 14.30 och sänds i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.