Elvira Öberg ska nu köra stafett för Sverige. Foto: BildbyrånVisa alla (4)
Visa alla (4)

Efter starka debuten – Elvira Öberg in i stafettlaget

Uppdaterad
Publicerad

Efter lördagens stafettsuccé, då Sverige vann singel mixstafetten och blev trea i mixstafetten väntar nu vanliga stafetter till helgen.
Elvira Öberg, som gjorde världscupdebut i söndagens sprint, är nu uttagen till söndagens stafett för damerna.

Efter en strålande världscupdebut med en tolfte plats i sprinten går Elvira Öberg in stafettlaget tillsammans med Linn Persson, Mona Brorsson och Hanna Öberg.

– Det ska bli jättespännande och det är jättekul att få förtroende att åka, det är tajt om platserna och det ska bli jättekul att få vara en del av det här laget, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Hon får uppdraget att köra andra sträckan och berättar att hon inte deltagit i så många stafetter, men att hon ändå har fina erfarenheter.

– Det är framför allt på junior-VM och då har det ju gått bra. Jag har medaljer från stafett i junior-VM, så jag tycker det är jättekul att köra stafett också och få tävla som ett lag.

Hanna Öberg: ”Hon ska göra sitt bästa”

Elviras storasyster Hanna Öberg, som var med och vann singel mixstafetten och som nu får åka slutsträckan beskriver Elviras framsteg under sommaren och hösten.

– Hon har verkligen gått framåt mycket och vi har ju nästan sett från dag till dag hur hon blivit bättre och bättre, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Vi har inga krav på henne att hon måste göra något utommänskligt på sin sträcka, utan hon ska gå ut och göra sitt bästa och sedan kommer vi stötta henne som vi gör med alla oavsett resultat och hur det går.

Tränare Johannes Lukas berättar om valet att ta ut Elvira Öberg i laget.

– Det är ny situation för henne, men hon har hanterat allt här i Östersund med mediatryck och allt vad det innebär väldigt bra, så det känns bra att ge henne detta uppdrag, säger han.

Stenersen in i herrlaget

Herrarna mönstrar laget med Torstein Stenersen på första sträckan efter att han i söndags gjorde sin bästa sprint i karriären och tog världscuppoäng. Jesper Nelin får köra andra sträckan.

Martin Ponsiluoma, som körde sista sträckan under mixstafetten, tar den tredje sträckan medan Sebastian Samuelsson, som vann singelmixstafetten med Hanna Öberg, är lagets slutman.

SVT sänder damernas stafett på söndag 15.30. Herrarnas stafett sänds i morgon med start 17.30.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

KLIPP: Se Elvira Öbersg starka VC-debut (1 december 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elvira Öberg (vänster) och storasyster Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer