Elvira Öberg. Foto: TT

Elvira Öberg: ”Inte haft marginalerna på min sida”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg var snabbast i spåret i dag igen.

Men återigen sköt hon bort chansen till en topplacering.

– Det kan vara så att hon kanske trycker på lite för mycket intill skyttet, säger SVT Sports expert, Helena Ekholm.

Elvira Öberg imponerade stor i spåret i gårdagens distanstävling när hon var överlägset snabbast av alla.

Men efter fem bom slutade hon till slut på en 18:e plats.

Dagens sprint påminde mycket om gårdagens tävling. Elvira Öberg var återigen snabbast i spåret men efter ett bom i liggande och ett i stående försvann chansen till en pallplacering.

– Jag ville göra ett bättre jobb på vallen. Jag tycker att jag gör det bra men det är lite frustrerande med ettorna. Det är så nära och så lite som krävs för att en etta ska bli en nolla. Man vill ju skjuta fullt, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Du pratade inför om att du ville ha närvaro på vallen, tycker du att du nådde dit?

– Första skottet i ståserien var det kanske inte fullt fokus men annars tycker jag att jag gör ett bra genomförande. Jag borde ha marginalerna för att sätta den ändå men inte riktigt haft marginalerna på min sida.

Trots bommarna slutade hon på en åttonde plats och var nöjd med själva åkningen.

– Det är klart att det är en lättnad. Jag behöver inte fundera på vad jag ska göra i spåret utan jag vet att jag bara kan köra på. Det går fort och jag behöver inte stressa. Att ha med sig det in i säsongen är riktigt skönt

”Kanske trycker på för mycket”

SVT Sports experter var imponerade av Elvira Öbergs snabba åkning.

– Hon visade i fjol också att hon körde väldigt fort. Det hon visar i går och i dag är väldigt snabbt. Hon är klart snabbare och sticker ut mot övriga, säger Mathias Fredriksson i Vinterstudion.

Experten Helena Ekholm säger att det höga tempot i spåret kan vara anledningen till att hon inte lyckas på skjutvallen.

– Man såg på hennes liggande att det tog tid till första skott och hon lät ganska ansträngd. Hon kanske trycker på för mycket intill skyttet, säger Helena Ekholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.