Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg missnöjd efter loppet i Soldier Hollow. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Elvira Öberg fick inget att stämma: ”Kroppen går åt alla håll utom framåt”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg hade en misslyckad dag i spåret och slutade långt efter täten i sprinten över 7,5 km i Soldier Hollow. Hanna Öberg blev bästa svenska som 21:a.

– Kroppen går åt alla håll utom framåt, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Med två bom var det ett helt okej skytte men åkningen fungerade inte i de lösa och moddiga spåren i den gamla OS-orten från 2002 utanför Salt Lake City. I ren åktid var Elvira Öberg 1.42 efter Anamarija Lampic som var snabbast.

– Jag har inte fått ut det jag har i kroppen. Jag kommer ingenstans känns det som och jag grävde ner mig hela tiden. Jag kan inte ta i och det blev ”damage control”. Kroppen går åt alla håll utom framåt. Det är jättefrusterande. Med den tekniken jag har i dag går det inte, säger Elvira Öberg som grämde sig över den sista bommen i stå.

– Det var en bom för mycket, synd med bommen i stå. Det är surt, säger Öberg, slutade 28:a, som vid fullt avslutande skytte hade varit långt efter ändå.

Hanna Öberg gjorde comeback efter sjukdom

Hanna Öberg gjorde comeback efter sjukdom där hon missade Oslos världscuptävling senaste helgen.

– Det var tufft, jag hade ingen power i överkroppen. Så fort man försökte trycka försvann man ner i lössnön. Men nu är jag i gång. Det här var nog den tuffaste tävling man kunde komma tillbaka till, säger Hanna Öberg.

Justine Braisaz-Bouchet hade den näst snabbaste åktiden och med bara en bom så vann hon tävlingen före världscupledande Ingrid Landmark Tandrevold.

– Det var ett helvete med vårsnön på den höga höjden. Jag fick kämpa väldigt hårt men vallarna hade gjort ett väldigt bra jobb och jag får tacka dem, säger Braisaz-Bouchet.

Sist startande Stina Nilsson hade bästa svenska åktid

Sist startande Stina Nilsson, som åkte över tolvslaget svensk tid, var 40:e och hade snabbast åktid av svenskorna efter fyra bom.

– Det svarade bra i skidåkningen och hade gärna velat komma undan med 0+2, det hade varit episkt, säger Nilsson som fick med sig en världscuppoäng.

Dagens resultat ligger till grund för söndagens jaktstart över 10 km.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.