Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Persson fick problem i sista skyttet – Elvira Öberg slutade fyra. Foto: Bildbyrån

Linn Persson bommade i segerläge – Elvira Öberg fyra i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Linn Persson var länge med i kampen om seger.

28-åringen sköt dock bort sig och i stället tog Julia Simon andra raka segern i jaktstart.

Bästa svenska blev Elvira Öberg som slutade fyra.

Sverige missade pallen i torsdagens sprint, men med fyra svenskor bland de tio främsta var utgångsläget i jaktstarten gynnsamt.

Medan systrarna Öberg och Anna Magnusson inte fick till det i det liggande skyttet, var Linn Persson länge med i kampen om seger.

Värmländskan sköt fullt fram till sista skyttet, då hon var först in på vallen tillsammas med Julia Simon tätt i rygg. Där blev det dock två bom för Persson, vilket gjorde att hon skönk i resultatlistan.

– Summa summarum är jag väldigt nöjd med mitt race, men sista skyttet är inte bra. Det hade varit kul att få till ett riktigt topplopp, säger Persson till SVT.

Öberg: ”Tungt i dag”

Linn Persson slutade till slut sexa, 46 sekunder efter segraren Julia Simon. Bästa svenska blev i stället Elvira Öberg, med tre bom, som stod för en stark avslutning.

– Det var tungt i dag. Men jag är nöjd över mitt slutvarv där jag lyckas spurta in på dem, säger Öberg.

Hanna Öberg sköt fyra bom och slutade sjua.

– Jag får inte riktigt ihop det under tävlingen. Det hade varit en helt annan sak om jag hade träffat i första, då hade jag varit mer avslappnad. Men jag får än en gång plocka med mig ett bra sista skytte, säger hon till SVT Sport.

Lampic saknades

Julia Simon vann med 19,6 sekunder före norskan Ingrid Landmark Tandrevold och 28,1 sekunder före tjeckiskan Marketa Davidova.

Anamarija Lampic, som skrällde när hon slutade femma i sprinten, kom inte till start i jaktstarten. Däremot ska hon köra söndagens stafett, bekräftar hennes tränare Ricco Gross.

– Stafetten är väldigt viktig för oss och Lampic är ny och ska inte matchas för hårt, säger han till L'Équipe.

Anna Magnusson, som slutade nia i torsdagens sprint, åkte i mål på 18:e plats med fyra bom. Stina Nilsson (fyra bom) blev 33:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.