Elvira Öberg stod före en strålande insats i sin stafett-debut på seniornivå. Foto: Bildbyrån

Elvira Öberg om succén: ”Över förväntan”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg har gjort succé i sin debutsäsong i världscupen. Att succén skulle komma så pass tidigt är även förvånande för henne själv.

– Det har gått över förväntan, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

OS- och VM-mästaren Hanna Öberg har senaste säsongerna slagit sig in som en av världens bästa skidskyttar. Och den här säsongen har lillasyster Elvira Öberg, 20 år, presenterat sig för skidskytte-publiken. I sin världscupdebut fajtades talangen länge om segern. Till slut slutade hon tolva i sprinten. Hon följde upp det med att göra en supersträcka i sin första stafett i seniorsammanhang.

– Elvira har redan nu bättre teknik än Hanna rent åkmässigt. Rätt vad det är kommer hon åka skitfort nästa säsong. Elvira Öberg kommer bli hur bra som helst. Kanske inte i år, men i framtiden, sa SVT Sports expert Björn Ferry efter loppet.

Läs mer här: Elvira Öberg hyllas efter debuten

Över förväntan

Elvira Öberg är själv överraskad över den snabba framgången.

– Det har varit jättekul. Under hösten har jag känt att jag tagit kliv, men att det skulle ha gått så här bra trodde jag inte. Det har varit riktigt, riktigt kul, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

– Jag vet ju att jag kommit närmare och närmare och att svenska landslaget håller hög klass. Men att jag skulle vara här uppe redan är över förväntan.

Elvira Öberg menar att storasyster Hanna betytt mycket för henne.

 – Det är klart att hon alltid funnits där som en inspiration och en trygghet sedan jag kom in i landslaget. Jag har fått många tips och lärt mig mycket av henne, säger hon.

”Tuffa banor”

I dag kan hon fortsätta med succéinledningen då sprint väntar i franska Annecy.

– Det är tuffa banor och det har varit väldigt varmt de här dagarna. Men det ska bli kallare mot helgen, men just nu är det tuffa förhållanden.

ARKIV: Vem är Elvira Öberg?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.