Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån.

Systrarna Öberg efter norsk palltrio: ”De måste haft fruktansvärda skidor”

Uppdaterad
Publicerad

Systrarna Elvira och Hannna Öberg blev femma och sexa i Hochfilzens sprint över 7,5 km i gnistrande solsken. De hade tre och fem sekunder fram till pallen där tre norskor tronade överst.

– De måste haft fruktansvärda skidor, säger Hanna Öberg.

Elvira hade en bom i första skyttet och lite häng på pallen när hon åkte ut på slutvarvet i det gnistrande solskenet i Hochfilzen.

– Jag kände mig pigg i kroppen och visste att Tiril åkte väldigt snabbt. Lite surt att det blev en bom i ligg trots att det kändes bra men väldigt skönt att jag sköt fullt i stå. Jag försökte hålla fokus och sa till mig själv att inte slarva bort någonting, säger Elvira Öberg till SVT.

Storasyster Hanna hade precis som Elvira en bom i liggande och slutade sexa, var två sekunder efter lillasystern i mål.

Hanna Öberg om norskorna: ”De måste haft fruktansvärda skidor”

– Jag är nöjd med mitt lopp och kände första bommen i ligg. Visst är det surt men jag hade bra kontroll och en bra känsla men slarvade iväg ett skott. Jag jobbade verkligen igenom ståserien och har ett väldigt bra utgångsläge inför jaktstarten i morgon, säger Hanna Öberg, som var nöjd med hur kroppen återhämtade sig, och kommenterar den norska dominansen.

– De var starkare i dag och som vi såg i går måste de haft fruktansvärda skidor, säger Hanna Öberg.

Tiril Eckhoff hade precis som systrarna Öberg en bom men åkte överlägset snabbast av alla i dag (var 20 sekunder före Röiseland) och kunde vinna före de norska landslagskamraterna Ingrid Tandrevold och Marte Olsbu Röiseland.

– Jag har gjort en del justeringar med skyttetränaren som gett effekt och kroppen kändes bra efter att fysioterapeuten knäckt till nacken vilket gjorde att jag kunde sova lite igen, säger Eckhoff.

Topp 10 sprint 7,5 km:

1. Tiril Eckhoff, NOR, 19.38,0 (1)

2. Ingrid Landmark Tandrevold, NOR, +7,6 (0)

3. Marte Olsbu Röiseland, NOR, +24,6 (1)

4. Franziska Preuss, GER +25,1 (1)

5. Elvira Öberg, SWE, +27,4 (1)

6. Hanna Öberg, SWE +29,4 (1)

7. Elena Krusjinkina, BLR +39,8 (0)

8. Linn Persson, SWE, +46,3 (1)

9. Clare Egan, USA, +46,4 (1)

10. Dorothea Wierer, ITA, +47,3 (1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.