Mona Brorsson Foto: Bildbyrån

EM-guld till Mona Brorsson

Publicerad

Mona Brorsson visar bra form inför VM. I dagens sprint var hon felfri i skyttet och vann med hela 37 sekunders marginal.
Hanna Öberg slutade trea och fick även hon kliva upp på pallen.
– Känns verkligen som att det är på väg åt rätt håll, säger Brorsson.

Mona Brorsson gick ut tidigt, och med ett felfritt skytte så skulle det visa sig att hon var den som alla andra fick jaga. Brorsson bjöd även på bra skidåkning och drog ifrån övriga åkare. Närmast att klå svenskan var Yurlova-Percht från Ryssland som i mål var 37,5 sekunder efter.

– Jag är så klart jättenöjd, speciellt med att jag klarar att skjuta fullt. Det känns verkligen som att det är på väg åt rätt håll, säger Mona Brorsson.

Det var inte bara Mona Brorsson som visade god form inför VM. Även Hanna Öberg visade att hon vill vara med och slåss i toppen. Öberg gick ut starkt, och efter första skyttet var hon 13,6 sekunder före Brorsson.

Brons till Öberg

Men i det andra skyttet tappade Öberg sin ledning när hon bommade två gånger om. Hon gick då ut från skyttet 37,9 sekunder efter Brorsson och 9,6 sekunder från pallen. Men efter en stark avslutning i spåren så lyckades till slut Öberg knipa bronset när hon tog sig in 0,5 sekunder före ryskan Mironova.

– Det var ett okej race tycker jag ändå. Känns som jag har en hyfsat bra fart i spåret. Förhoppningsvis finns det lite att skruva på inför VM när det gäller formen, säger Hanna Öberg.

Emma Nilsson sköt fullt, och kom in på plats 14. Anna Magnusson hade tre bom och blev 35:a.

Tidigare under dagen blev det silver till Jesper Nelin i herrarnas sprint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer