Björn Ferry och Elvira Öberg. Foto: TT/SVT

Experten om Öberg: ”Totalcupen inte helt avgjord”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg tog sin fjärde världscupseger i karriären.

Nu har hon gett sig själv möjligheten att kunna vinna totalcupen.

– Det är inte helt avgjort. Sprinten i Holmenkollen blir väldigt viktig, säger Björn Ferry.

Elvira Öberg visade klassen i masstarten i Otepää när hon vann före Marte Olsbu Röiseland.

– Elvira såg sliten ut, men lyckas vända det och gör en riktigt stark slutrunda. Hon vet att hon har en bra spurt och vet att hon är med bara hon skjuter bra. Åkningen gör att hon kan vara mer cool på vallen säger SVT:s expert Björn Ferry.

Med tre individuella tävlingar kvar leder norskan Röiseland den totala världscupen med 82 poäng ner till svenskan. Ferry tror inte vi helt ska avskriva Öberg.

– Det är inte helt klart, tre lopp kvar. Det är 180 poäng om man vinner de tre loppen. Vinner Elvira tre lopp måste Röiseland ta 98 poäng till. Hon får inte bli sjuk eller skjuta fem bom. Sprinten i Holmenkollen blir väldigt viktig, säger han.

Bakom Elvira slutade Linn Persson på en fjärdeplats.

– Jag fick känslan att Linns skidor dog sista två varven. Har man samma glid glider man ikapp. Det kan bli så när det är lite blött som i dag.

KLIPP: Elvira Öbergs succé – segrade i masstarten (12 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.