Foto: Skidskytteförbundet/BILDBYRÅN

Femlings första ord efter skadan: ”Jag var så chockad”

Publicerad

Peppe Femlings olycka har blivit väldigt omskriven. Nu talar han för första gången själv om olyckan – och berättar hur han upplevde det.
– Det kändes som världens största adrenalinpump, så jag kände ingenting, säger han till NRK.

Den svenska skidskytten var med om en olycka på torsdagen då han fick en stav genom benet.

– Jag var så chockad att jag var snabbt uppe efter kraschen, så ingen såg det, säger Femling till NRK.

– Det var lite pinsamt. Men när jag såg skadan blev jag väldigt chockad. Det kändes som världens största adrenalinpump, så jag kände ingenting. Men sen kom smärtan.

Femling fick in staven i benet efter att ha väjt undan för en bil.

– Jag har bra fart där och när du lägger på kroppsvikt så måste det ha varit en stor kraft som slår på benet, säger han.

Till NRK säger 26-åringen att han försöker undvika att se bilder på skadan.

– Det ser väldigt dåligt ut. Jag ska försöka att dramatisera händelsen lite nu, säger han.

Hade tur i oturen

Staven satt kvar i några timmar men på kvällen blev Femling av med den. Han är dock tacksam att det ändå gick så bra och att den inte gick igenom någon viktig blodåder eller nerv.

– Det kunde ha varit mycket värre. Fördelen är att det finns mycket blodcirkulation där och det kommer att hjälpa det att läka snabbt. Sedan har jag sytt lite, säger Femling.

Är positiv

Han hoppas dock vara tillbaka på banan snart.

– Jag ska jobba på min överkropp från början av nästa vecka. Då kommer stygnen vara kvar i två veckor. Efter det kan jag gå lite hårdare. Så vi får se när jag kommer att gå på rullskridskor. Jag är positiv, säger Peppe Femling.

På Instagram tackar Peppe Femling för alla hälsningar – och tackar särskilt sin konkurrent Simen Sveen som hjälpte till på olycksplatsen.

”Framför allt vill jag såklart tacka torsdagens hjälte (milt sagt), elitaktiv läkarstudent som var först på plats och lugnade ned det hela och minst sagt underlättade mina minutrar innan helikoptern kom och tog mig till sjukhuset”, skriver han bland annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer