Peppe Femling fick en bra start in mot nästa säsong genom att vinna SM i masstart i Sollefteå. Foto: Bildbyrån

Femling knäckte Ponsiluoma och Samuelsson på SM

Uppdaterad
Publicerad

För en dryg månad sedan vann Sebastian Samuelsson VM:s masstart före Martin Ponsiluoma efter att ha knäckt självaste Johannes Thingnes Bö på spurtvarvet. I dag vann Peppe Femling SM i samma disciplin efter att ha knäckt de bägge VM-medaljörerna på spurtvarvet.

– Kul att få skjuta om det på sista, speciellt mot Sebbe, säger Femling.

Inför det sista skyttet var Samuelsson in först med Femling i rygg och Ponsiluoma 60-70 meter bakom. Samuelsson missade sitt fjärde skott medan Femling höll ihop det och gick ut 12 sekunder före Ponsiluoma som också sköt fullt.

– Jag hade väl en rätt bra lucka men man vill ha minst en minut på Martin ut på sista för att känna sig säker men halvvägs in hade han inte tagit något på mig så då fick jag lite mer ork så det var kul, säger Femling till SVT Sport.

”Många tuffa dueller under träningsåret”

När de flesta förväntade sig att Ponsiluoma skulle jaga ikapp utökade i stället Femling försprånget och var 18 sekunder före vid nästa mellantid. Någon kilometer före mål kastade Femling en blick bakåt i granskogen men det var under kontroll. Han gjorde som sambon Anna Magnusson och tog ett SM-guld.

– Skön avslutning på säsongen, man har harvat på i vinter inte minst skjutmässigt men idag var det fyra bra skjutningar, 19 av 20 träff. Kul att få skjuta om det på sista, speciellt mot Sebbe som vi haft många tuffa dueller mot under träningsåret, säger Femling.

Ponsiluoma kickade till på upploppet och säkrade andraplatsen före Jesper Nelin medan en trött Samuelsson blev distanserad fyra.

Anna Magnusson vann efter sekunddrama – Hanna Öberg sköt bort guldet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Magnusson. Foto: Bildbyrån

Resultat masstart 15 km SM i Sollefteå:

1) Peppe Femling, Piteå, 37.34,6 (1)

2) Martin Ponsiluoma, Tullus, +6,9 (3)

3) Jesper Nelin, Piteå, +10,9 (2)

4) Sebastian Samuelsson, I21, +44,3 (2)

5) Henning Sjökvist, Östersund, +1.58,3 (2)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.