Peppe Femling. Foto: TT Nyhetsbyrån

Femling på pallen efter skräckskadan

Uppdaterad
Publicerad

Peppe Femling fick revansch efter skräckskadan i somras när han slutade trea under SM i masstart i Idre. Sebastian Samuelsson hade ingen bra dag på jobbet och var dryga två minuter efter segraren Martin Ponsiluoma.

Peppe Femling och Christofer Eriksson sköt om guldet på sista skyttet. Men efter fyra rundor för Eriksson och två för Femling kunde Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma smyga under radarn med bra skytte.

– Det var jävligt tungt. Jag trodde inte att det skulle gå så här bra. Men kände att jag hade häng om jag sköt bra på sista stå, säger Ponsiluoma till Skidskytte-TV.

Ponsiluoma gick ut i en klar ledning, efter fullt skytte, på sista varvet som han höll hela vägen in mål.

– När jag kollade bak och såg att det var rätt långt så kände jag att det här går nog rätt lätt, säger vinnaren Ponsiluoma.

Nelin åkte ifrån klubbkamraten Femling på sista varvet i det sockriga underlaget och knep andraplatsen

– Det var riktigt brutalt. Där det hade saltat var det okej men annars var det riktigt jävligt, säger Nelin.

Femling som slutade trea verkar inte störas av skräckskadan han drog på sig i Norge i somras, då han fick en stav i vaden, med en knapp månad kvar till starten av världscupen.

Fredrik Lindström slutade fyra med sju bom, 35 sekunder efter Ponsiluoma. Sebastian Samuelsson hade ingen bra dag på jobbet. 21-åring drog också på sig sju bom med hade ingen bra dag i spåret och körde in som 16:e man över två minuter efter segraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.