Björn Ferry och David Ekholm. Foto: Bildbyrån

Ferry: ”David Ekholm skulle passa bra”

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttelandslaget står utan chef sedan Anders Byström lämnat.
SVT Sports expert Björn Ferry är inte helt säker på att posten bör ersättas rakt av.
– Viktigare är att hitta en riktigt bra generalsekreterare, säger han.

Björn Ferry chattade med läsarna runt lunchtid i dag. Där fick han frågor om allt från sitt ekonomiintresse till hur mycket han tar i bänkpress.

Men en fråga som intresserade många läsare var vem Ferry tycker ska ersätta landslagschefen Anders Byström, som i går deklarerade att han tar över längdlandslaget istället.

SVT Sports expert är inte säker på att Byström ska ersättas rakt av.

– Allt beror på vilken roll den personen ska ha. Jag är inte helt säker på att den roll som Anders hade ifjol egentligen behövs. Viktigare är att hitta en riktigt bra generalsekreterare, alltså den som är chef över hela skidskytteförbundet (den tjänsten har legat ute, men är ännu inte tillsatt). Av de som varit i landslaget under min tid så tycker jag att David Ekholm är den som har de bästa ledaregenskaperna. David Ekholm skulle passa bra, säger Ferry i chatten.

I övrigt fick han också flertalet frågor om Stina Nilssons grenbyte. En av dessa löd: Kan du ranka de svenska skidskyttedamerna efter hur högt du håller dem?

– Om du undrar vem som kan göra det bästa enskilda loppet inom tre år, då skulle jag ha Stina Nilsson som etta, Elvira Öberg som tvåa och Hanna Öberg som trea, svarade Ferry.

KLIPP: Nya längdchefen lämnade skidskyttet: ”Längd är min sport – där kan jag mest” (2 april 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Byström tillsammans med Hanna Öberg under den gångna säsongen. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer