Foto: Bildbyrån/TT

Ferry om guldet: ”Det var magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ponsiluoma är världsmästare i sprint.

Efter loppet hyllas han stort.

– Det var magiskt, säger SVT Sport:s expert Björn Ferry.

På förhand var Martin Ponsiluoma Sveriges största chans i sprinten. Han svarade med fullt skytte, snabb åkning och en guldmedalj.

– Det är grymt imponerande, Martin Ponsiluoma är en skräll och det är ofta så på VM, säger SVT Sport:s expert Björn Ferry.

Ponsiluoma har varit på pallen i sprint den här säsongen – men första dubbelnollan kom nu. 25 sekunder tog det första skyttet och det andra 27 sekunder.

– Det är att han sätter alla skott och att han gör det så fort, det har han inte gjort tidigare på samma sätt. Så det är verkligen helheten. Grym åkning, snabbt skytte och väldigt väl disponerat lopp så han kunde trycka det sista varvet, säger Ferry.

Även Helena Ekholm hyllar den nyblivne världsmästaren.

– Vilket lopp. Det var svettigt men han gör ett otroligt slutvarv. Han har verkligen jobbat sig upp steg för steg, säger hon.

Sensationellt VM-guld för Martin Ponsiluoma:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.