Ferry om systrarna Öberg – tror Elvira blir bättre än Hanna

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg mot Elvira Öberg.

Storasyster tillhör världseliten – men SVT:s expert tror lillasyster Elvira kan springa om.

– Nästa säsong kan det vara en annan Öberg som står högst upp, säger Björn Ferry.

Elvira Öberg har tagit stora kliv till den här säsongen och redan tagit sin första individuella pallplats. Hanna Öberg tillhör världseliten och är en av kandidaterna till den totala världscupen.

– Det här kan vara Hanna Öbergs största chans att vinna den totala världscupen för nästa säsong kan det vara en annan Öberg som har större chans, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Han har tittat närmare på de båda systrarna gällande deras statistik och utveckling.

– De har en liknande utveckling kring träffprocenten, men Hanna är något bättre som det ser ut nu. Hon har alltid skjutit fort och Elvira har varit lite försiktig, säger han och Hanna håller med: 

– Jag har fortfarande lite försprång på Elvira när det gäller skyttet, men hon börjar komma starkt där också, säger hon.

Hon kan bli en bättre skidåkare

Det som Ferry tycker är mest spännande är åkhastigheten eftersom han anser att det avgör hur bra de kan bli. Där tror han att Elvira kan bli den bästa skidåkaren.

– Hanna har haft en bra och stadig utveckling, men Elviras utveckling är rekordsnabb, så redan nu åker hon fortare än Hanna. Tittar vi på framtiden tror jag Elvira har störst chans att utveckla åkhastigheten, säger han.

– Jag är nästan fyra år yngre och åker lika snabbt redan nu, så vi får väl säga så, säger Elvira.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.