Sebastian Samuelsson sköt bort sig i liggande. Foto: Bildbyrån

Fillon Maillet storsegrade – Samuelsson bommade bort sig i liggande

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Quentin Fillon Maillet tog en säker seger i herrarnas jaktstart på hemmaplan i Annecy.

Sebastian Samuelsson bommade bort sig i liggande skyttet och slutade elva.

– Inte en jätteskön känsla när jag kommer in och skjuter liggande just nu, säger Samuelsson SVT Sport.

In till tredje skyttet, första stå, kom Quentin Fillon Maillet tillsammans med landsmannen Jacquelin och Latypov. Men fem snabba träff gav Fillot Maillet en ledning på 24 sekunder ut från vallen.

Och det var ingen tvekan när fransmannen kom in till sista skyttet. Det gick snabbt och det blev fullt skytte och Fillon Maillet hade säkrat segern.

– Efter att jag satte det sista skottet skrek jag av glädje och knöt näven i luften, säger segraren Fillon Maillet till SVT Sport.

Tvåa blev ryske Eduard Latypov 16,1 sekunder efter fransmannen.

Fyra bom för Samuelsson

Sebastian Samuelsson startade som nia, 41 sekunder efter Johannes Thingnes Boe och startade jakten på täten. Men straffrundorna blev för många.

– Det har byggt sig in en liten tveksamhet i liggskyttet, säger Sebastian Samuelsson.

Samuelsson slutade på en elfte plats, 1 minut och 46 sekunder efter segraren. Samuelsson hade totalt fyra bom, tre i liggande och en i sista stående skyttet.

– Igår försökte jag ta det väldigt lugnt och försiktigt och sätta skotten. Jag får en bom och bestämde mig idag att idag ska jag inte vara osäker utan bara köra på och då blir det någon bom för mycket i dag.

– Jag är inte orolig, men jag har inte en jätteskön känsla när jag kommer in och skjuter liggande just nu, säger Samuelsson.

”Inte gamla Sebbe”

Även den svenska skyttetränaren Jean-Marc Chabloz säger att Samuelsson kämpar lite med det liggande skyttet just nu.

– Han är så säker egentligen men han letar lite i liggande just nu. Det är inte gamla Sebbe än, vi får fila på detaljerna framöver, säger Jean-Marc Chabloz.

Peppe Femling sköt en bom och körde upp sig till en 27:e plats. Jesper Nelin sköt fem bom och tappade 14 placeringar och slutade 34:e plats.

KLIPP: Här avgör Maillet jaktstarten inför jublande hemmapubliken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.