• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Fredrik Lindström är friskförklarad. Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindström friskförklarad – kör VM

Publicerad

Ett tag såg det mörkt ut, men det har ljusnat för Fredrik Lindström som för tre månader sedan drabbades av körtelfeber. Nu är VM i Östersund ett tydligt sikte för 29-åringen.
– Det är några viktiga steg kvar om man ska ha något på VM att göra men nu känns det fullt realistiskt att det ska gå, säger han till SVT Sport.

För exakt tre månader sedan drabbades OS-guldmedaljören och skidskyttelandslagets rutinerade ankare Fredrik Lindström av körtelfeber och VM-deltagandet var osäkert.

Men tillfrisknandet har gått som planerat.

– Jag har kört en månad ungefär och det går bra, jag jobbar på. Det är fortfarande en bit till nån formtopp men jag gör framsteg, säger en nu friskförklarad Fredrik Lindström till SVT Sport.

”Testa och se”

Det har gått enligt planen?

– Man har väl inte kunnat ha så mycket planer, det är har mer varit att testa och se liksom. Men det har varit positivt, det har det, fortsätter ”Biffen”.

– Siktet är inställt mot VM, det är ju nästan bara det kvar av säsongen så det är givetvis målet.

Det har gått fort framåt för honom den senaste tiden – för någon månad sedan var känslan värre.

Några viktiga steg kvar

– Om man backar två månader i tiden kändes allt avlägset, nu är man betydligt närmare. Det är några viktiga steg kvar om man ska ha något på VM att göra men nu känns det fullt realistiskt att det ska gå.

Hur ser schemat ut nu?

– Det är fortsatt fokus på träning, bygga så bra grund man kan på den korta tid som finns, ansluta till landslagets pre-camp i Idre och och sedan köra VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer