Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Elvira Öberg ger upp kampen om totala världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Elvira Öberg ligger tvåa i den totala världscupen så ger hon upp tanken om att vinna. Kroppen har inte återhämtat sig efter den sjukdom hon ådrog sig under VM.

– Det har inte varit så roliga veckor, det har varit ganska mycket uppgivenhet, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Under VM i Oberhof blev Elvira Öberg förkyld. En tillsynes inte allt för jobbig förkylning, men den har satt sina spår. Kroppen svarar fortfarande inte som Elvira vill och nu ger hon upp tanken att kunna vinna den totala världscupen.

– Det har tagit längre tid än vad jag hade hoppats på att återhämta sig från den lilla förkylningen med tanke på att jag inte var särskilt sjuk.

På torsdag inleds världscupstävlingarna i Östersund med distans men när det svenska laget mötte pressen på onsdagsförmiddagen var det fortfarande osäkert om Elvira ens kommer till start.

”Nu blir det inte så förmodligen”

– Som kroppen kändes förra helgen är det ingen mening att köra en distans, det är en tuff tävling.

Hon ligger fortsatt tvåa i den totala världcupen, 158 poäng bakom ledande Julia Simon från Frankrike.

– Jag ville hit och slåss om den totala världscupen, nu blir det inte så förmodlingen.

Du släpper tanken om totalen nu?

– Ja men det blir lite så med tanke på hur det gick i Nove Mesto och den mirakelformen jag behöver hitta för att ta tillbaka det här det ser jag inte som rimligt så det får bli ett annat år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.