Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Guldsviten bröts för Johannes Thingnes Bö – Norge slutade tvåa i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö jagade sitt sjätte raka guld men Norge slutade tvåa i stafetten. Detta trots en uppvisning av norrmannen i sista skyttet.

– Det är helt galet det han gör, säger SVT Sports kommentator Ola Bränholm.

Norge och Johannes Thingnes Bö har dominerat skidskytte-VM och var favoriter i dagens stafett. Han hade tagit fem guld i VM och kunde bli historisk med ett sjätte i stafetten men det norska laget slutade tvåa – 39 sekunder bakom segrande Frankrike.

– En halv dags landssorg till i morgon när det är ny tävling, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Johannes Thingnes Bö gick ut som trea på sista sträckan, 49 sekunder efter ledande Tjeckien, och körde upp Norge till andraplatsen efter bland annat en imponerande serie i sista skyttet.

– Herregud vad fort det går, han skjuter på under 16 sekunder. Det är helt galet det han gör Johannes Thingnes Bö, säger SVT Sports kommentator Ola Bränholm.

Tung första sträcka för Norge

Norge fick en mardrömsstart på första sträckan då Vetle Sjåstad Christiansen hade problem med skyttet i den hårda vinden och växlade som tolva till Tarjei Bö.

– Det var mitt livs kamp, det var brutalt. Det tog lång tid märkte jag men jag är glad att lyckades träffa alla till slut, säger Christiansen till NRK.

Både Tarjei Bö och Sturla Holm Lägreid drog på sig varsin straffrunda innan Johannes Thingnes Bö körde sista sträckan. Han hade chans att ta sju guld i VM med söndagens masstart inräknat.

– Det har varit en stor snackis med Johannes chans på sju guld, men den försvinner i dag. Om alla norrmännen gjort samma insats som Johannes hade Norge vunnit överlägset, säger Ola Bränholm.

– Det var synd. Vi försökte men det gick inte i dag, säger Thingnes Bö till NRK.

Se Thingnes Bös sista skytte i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.