Hanna Öberg.

Hanna Öberg: ”Inte förberedd på det”

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttelandslaget hann ha Anders Byström som landslagschef i knappt ett år. Nu lämnar han skidskyttarna för längdlandslaget. 

För Hanna Öberg kom information som en överraskning. 

– Det var inget som jag var förberedd på, säger hon till SVT Sport. 

Hanna Öberg och hennes lagkamrater i skidskyttelandslaget får klara sig utan Anders Byström som lämnar tjänsten som landslagschef. 

– Vi fick det igår kväll och det var inget som jag var förberedd på. Men det kändes inte helt orimligt när man fick höra det. Anders kommer från längdskidåkningen från början och det är väl inte så konstigt att han ville tillbaka dit, säger Hanna Öberg. 

– Jag tror han kommer ha bra med uppgifter att bita tag i där.

Hanna Öberg poängterar att hon tycker att Byström hann göra ett bra jobb, och underlättade mycket för skidskyttarna inom organisationen. 

– Till exempel har han sett till att tränarna fått vara tränare och förbättrat mycket av kommunikationen inom förbundet, det har varit bra för oss. Jag tycker han är väldigt lugn och tydlig framför allt och det är egenskaper jag värdesätter stort i en ledare, säger hon. 

Hur påverkar det dig att han lämnar nu?

– Vi är en väldigt stabil grupp och vi har väldigt bra tränare som vi haft i många år. Jag tror säkert att vi kommer kunna jobba vidare på ett bra sätt även utan Anders. Vår vardag som aktiva kommer fortsätta på samma sätt ändå.

Ni gjorde ett VM ihop – hur viktig var Anders för dig där?

– Han, precis som resten utav laget betydde väldigt mycket för mig. Det var mycket laget som gjorde att jag kunde resa mig igen efter missarna i stafetten och ta medalj. Anders var definitivt en del utav det.

KLIPP: Hanna Öberg drog in mest prispengar av vinterstjärnorna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.