Hanna Öberg inför SM i augusti. Foto: TT

Hanna Öberg: ”Jag får inte hamna i den situationen igen”

Uppdaterad
Publicerad

Under försäsongen förra året tog det stopp för Hanna Öberg som tvingades ta en paus från träningen.

Det här året har vilodagarna varit fler.

– Efter förra årets smäll, när jag var slut både mentalt och fysiskt, har jag lärt mig att jag inte får hamna i den situationen igen, säger hon till Expressen.

Pandemin har påverkat idrottare i alla sporter världen över. För Hanna Öberg och de andra skidskyttarna har det blivit en minst sagt speciell försäsong.

Men Öberg väljer att se positivt på alla uteblivna träningsläger – eftersom det inneburit mer vila.

Förra året lärde hon sig en viktig läxa när hon körde slut på sig själv under försäsongen.

– Jag hade en sådan plan redan innan pandemin bröt ut. Jag hade inte alls planerat in lika många saker nu som jag gjorde för ett år sedan. Och med tanke på hur läget har varit har det blivit ännu lättare. Vi har ju bara varit på hemmaplan i Sverige den här försäsongen, säger hon till Expressen.

”Bara ligga på soffan”

– Jag kan se fördelar med att vi inte har rest så mycket. Vi har fått fler vilodagar. Att resa är inte riktigt en vilodag. Och jag har verkligen försökt att ta tillvara på det, och jag tycker att vi har haft många fler högkvalitativa vilodagar.

– Jag vet att jag måste säga nej nu och bara ligga på soffan.

Tävlingssäsongen inleds i mitten av november med Sverigepremiären i Idre.

SE OCKSÅ: Tre snabba med Stina Nilsson och Hanna Öberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.