Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg om sjukdomarna: ”Varit lite oroväckande”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan var Hanna Öberg tillbaka i världscupen efter sjukdom. Hon är en av flera åkare i skidskyttelandslaget som varit sjuk den senaste tiden.

– Det är viktigt att vi fått stopp på det här så att inte fler blir sjuka, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Världscuptävlingarna i Antholz är de sista inför VM i Oberhof som inleds den 8 februari. I morgon väntar damernas sprint, herrarna kör sprint på fredag och sedan fortsätter det med jaktstarter på lördag och stafetter på söndag.

– Det känns som jag är i bra fas för vad som väntar de kommande veckorna. Det är roliga tävlingar som väntar den här veckan och det gäller att sätta tonen redan i sprinten, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

”Klart att förra veckan var lite oroväckande”

Förra veckan var hon tillbaka i världscupen i Ruhpolding efter sjukdom och slutade femma i distansloppet och blev sexa i masstarten. Elvira Öberg stod över stafett och masstart då hon ”inte kände sig hundra”, även Sara Andersson och Linn Persson har varit sjuka eller snuviga den senaste tiden.

– Det är klart att förra veckan var lite oroväckande när flera var krassliga eller hade varit det. Även om vi är ett starkt lag med stor bredd så tar det ut sin rätt när några faller bort och vi hade inte så goda marginaler att få ihop ett stafettlag i Ruhpolding. Det är viktigt att vi nu fått stopp på det här så att inte fler blir sjuka och att alla kan vara med och tävla, säger Hanna Öberg.

”En process mot VM”

På måndag tas truppen till VM ut men det är inget som har märkts i landslaget enligt Hanna Öberg.

– Jag tycker att det har varit väldigt lugnt. Alla känns trygga i sig själva och den planen som de haft i vinter. Nu är det väldigt mycket en process mot VM, säger Hanna Öberg.

Tävlingarna från Antholz sänds i SVT. Torsdagens sprint inleds 14.20 i SVT1/Play.

KLIPP: Samuelsson om att tävla i Antholz (15 januari 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.