Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg: ”Hon visste inte vad det berodde på”. Se Hannas sista skytte i spelaren ovan. Foto: Anders Wiklund/TT

Hanna Öberg sköt bort svensk seger i det sista skyttet

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg gick ut i en stor ledningen på den sista sträckan av 4x6 km i världscupen i Östersund efter en supersträcka av lillasyster Elvira. Hon klappade ihop på det sista stående skyttet där hon inledde med fyra bom och fick ta en straffrunda.

– Jag är verkligen inte nöjd med serien och med att det blir en straffrunda, det ska jag absolut lösa på ett bättre sätt, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Det räckte dock till pallen och en andraplats för det svenska laget i säsongens första damstafett.

– Vi är jätteglada för den här pallplatsen men vi hade känn på mer, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

– Hon visste inte riktigt vad det berodde på men det är skidskytte vi håller på med och det är små marginaler, fortsätter Elvira som bara hade ett kort snack med Hanna efteråt.

Hanna Öberg hade Norges Ingrid Landmark Tandrevold strax efter sig till det sista skyttet men klarade inte pressen. Tandrevold hade också problem men fick bara plocka två extraskott och grundlade segern.

Elvira Öberg sköt fullt: ”Sjukt nöjd”

Hanna Öberg klarade andraplatsen efter att ha hängt av Tysklands Franziska Preuss på spurtvarvet.

Linn Persson fick ta ett extraskott och växlade ut Elvira Öberg som femma på tredje sträckan och var då 50 sekunder efter Norge i täten.

På sitt andra stående skytte fyllde Elvira Öberg medan ledande Norge med Karoline Offigstad Knotten hade stora problem och fick ta tre extraskott.

Elvira Öberg tog över ledningen och gick ut knappt 20 sekunder före Norge och Tyskland med Vanessa Voigt. Öberg vann sträckan med 36 sekunder tillgodo på Voigt och Knotten var trea, hela 1.20 efter.

– Jag vet att det här finns och är glad över att ha behållit lugnet, jag är så sjukt nöjd, säger Elvira Öberg efter sitt felfria skytte.

Anna Magnusson körde första sträckan för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.