Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg var snabbast i spåret på damernas distans i Östersund, men blev bara 39:a efter sex bom. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Elvira Öberg sköt bort sig på distansen: ”Jag är förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg var snabbast i spåret på damernas distans i Östersund, men blev bara 39:a efter sex bom.

– Jag är förbannad när jag lämnar mattan, för jag tycker att jag har gjort ett bra jobb, sen så bommar jag ändå. Det är lite frustrerande, säger hon efter tävlingen.

Elvira Öberg tog ledningen efter 1,5 km på damernas distans, 15 km. Men efter två skytten hade hon redan tre bom och var borta från tätstriden. I mål hade hon hela sex bom och slutade 39:a.

– Det är små marginaler, det är väl det jag kan säga. Jag gör egentligen ett bättre jobb på skjutvallen än vad jag gjorde i går. I grunden är det bra känner jag, sen så bommar jag ändå. Det är frustrerande, säger Elvira Öberg.

– Nu är premiärhelgen gjord och nu är det bara att blicka framåt.

”Alldeles för dåligt på skjutvallen”

Det var bara åtta av 99 åkare som sköt sämre än Elvira Öberg, som dock hade bästa åktid, knappt tolv sekunder före Justine Braisaz-Bouchet. Fem åkare sköt lika ”dåligt”.

– Jag tycker att jag öppnar i lugn och kontrollerad fart, ändå får jag höra att jag har ledningen. Den bekräftelsen tidigt i loppet betyder jättemycket. Då vågar jag lita på min skidåkning lite mer och åker avslappnat, det klart att det betyder mycket för fortsättningen.

– Det klart jag är nöjd med skidåkningen, det var ett stort i rätt riktning från i går. Det är alldeles för dåligt på skjutvallen, säger Elvira Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.