Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Öberg berätta om planerna: ”Blir leg month i april” Foto: Bildbyrån

Hanna Öbergs plan: ”Jag kommer hänga mycket i gymmet”

Uppdaterad
Publicerad

Knäet har hämmat Hanna Öberg under vintern.

Efter säsongen har hon nu en tydlig plan.

– Det blir en ”leg month” i april, säger hon.

Nej, det var inte Hanna Öbergs bästa säsong i karriären. 28-åringen har haft svårt att hitta någon rytm. Har hon börjat komma i form har hon blivit sjuk och hon berättar att det har varit svårt att få en stabilitet.

– Jag tycker att jag är ganska noggrann och jag slarvar inte, men det är klart att man kanske behöver se mer på den totala belastningen och hur sliten man är och så. Sen känner jag att jag hade kunnat prestera bättre i flera lopp, säger hon.

Inte kunnat springa

Dessutom har den svenska skidskytten haft problem med ett knä. Hon är noga med att påpeka att det inte har hämmat henne under tävling, men det har varit ett problem.

– Jag har till exempel inte kunnat springa något på hela vintern. Under tävling har det inte varit något särskilt problem men jag är inne på att jag behöver alla de här små procenten, jag vill liksom inte ge bort något, säger hon.

Hur löser man det med knäet – är det något ingrepp som behövs?

– Jag kommer ha ”leg month”. Det blir mycket styrketräning på försäsongen. Det är jag motiverad för. Det blir mycket vila men jag kommer nog hänga mycket i gymmet i april, få en tjuvstart på överkroppsstyrkan men också rehaba och få ordning på knäet för att kunna springa i sommar.

Så vi får se en bitig Hanna Öberg nästa säsong?

– Haha, vi hoppas på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.