Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under OS 2022 delade Elvira Öberg pallen med Marte Olsbu Röiseland och Tiril Eckhoff. Foto: Bildbyrån

Hanna och Elvira Öbergs stöd till Röiseland och Eckhoff

Uppdaterad
Publicerad

Två av skidskyttets största stjärnor, norskorna Marte Olsbu Röiseland och Tiril Eckhoff, har drabbats hårt av sjukdomar.

Systrarna Hanna och Elvira Öberg saknar duon på världscupen.

– Framför allt vill man att de ska må bra, säger Elvira Öberg.

Fjolårets totala världscupvinnare och OS-drottning, Marte Olsbu Röiseland, drabbades av bältros i somras och har missat flera månaders tävling som följd. Häromdagen blev det klart att 31-åringen blir borta till januari.

Samtidigt har Tiril Eckhoff blivit hårt drabbad i sviterna av coronaviruset där hon framför allt haft stora problem att sova.

Två av tidigare års stora skidskyttesuveräner lämnar stora hål på startlistorna.

– Jag saknar dem absolut på touren och hoppas att de kan komma tillbaka i bra slag snart. För vi vill tävla mot de bästa och under de två senaste åren har Tiril och Marte varit bland de absolut bästa, säger Hanna Öberg.

”Vill att de ska må bra”

Hon berättar att hon har skickat stöttande meddelande till båda två. Samma gäller syster Elvira.

– Jag skickade ett meddelande till Marte när det blev klart att hon inte kommer vara med någonting före jul, att jag hoppas hon snart är tillbaka och framför allt mår bättre. Hon tackade för stödet och sa grattis tillbaka för att det gick bra i helgen, säger Elvira och lägger till:

– Sen är Martes man ute på världscupen så man har fått höra hur det är med henne genom honom.

Är det en saknad att tävla mot alla de bästa?

– Ja, det är klart. Men framför allt vill man att ens konkurrenter ska kunna må bra och göra sig själva rättvisa. Jag tror inte alls att någon av dem har haft någon rolig period här under hösten. Sen är det klart att man vill ha de allra bästa från start med så hård konkurrens som möjligt på tävlingarna. Det är därför vi är här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.