Foto: Bildbyrån

Röiseland borta till januari: ”Hälsan är viktigast”

Uppdaterad
Publicerad

Marte Olsbu Röiseland kommer inte att synas på någon skidskytte-tävling i närtid.

Norskan, som haft problem med bältros, blir borta till januari. Det meddelar det norska skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

”Det här är så klart väldigt tråkigt, och inget jag vill”, säger Röiseland.

I fjol vann Röiseland världscupen i skidskytte. Det blev också två individuella OS-guld. Men tyngre har det varit på den senaste tiden då norskan inte kunnat tävla i inledningen av den här säsongen.

Anledningen är att 31-åringen haft problem med bältros och missat flera månaders träning.

Nu meddelar det norska skidskytteförbundet att hon blir borta ett tag till. Närmare bestämt till januari.

”Det här är så klart väldigt tråkigt, och inget jag vill. Mest av allt vill jag tävla med resten av laget. Men kroppen är fortfarande inte där den ska vara, och hälsan är trots allt viktigast. Mitt fokus är att prestera starkt i VM och då får jag ta den tid jag behöver”, säger Röiseland i pressmeddelandet.

”På bättringsvägen”

Även tränaren uttalar sig och är enig, det är bättre att vänta tills att kroppen är återhämtad än att riskera något.

”Vi vill inte ta några chanser nu, kroppen är på bättringsvägen, men vi vill ha Marte i bästa möjliga form till VM och då gäller det att vara 100-procent redo när man väl är tillbaka i världscupen, säger Sverre Huber-Kaas, elittränare för de norska skidskyttedamerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.