Tarjei och Johannes Thingnes Bö. Foto: Bildbyrån

Tarjei Bö vill inte hjälpa sin bror

Uppdaterad
Publicerad

Hans bror kan vinna totala världscupen för tredje året i rad.

Men Tarjei Bö vill inte hjälpa sin bror Johannes Thingnes.

– Hoppas jag inte hamnar i en sådan situation, säger Tarjei Bö.

I helgen avgörs världscupavslutningen i skidskytte i Östersund. Tre lopp kvarstår, och norrmannen Johannes Thingnes Bö leder totala världscupen – 25 poäng före landsmannen Sturla Holm Laegreid.

Och det blir en norsk duell om segern.

– Det är lite konstigt att det är mot en lagkamrat, men som lag är det bra. Det är lite extra tryck på mig och Sturla, för en av oss kommer att bli besviken, säger Johannes Thingnes Bö till NRK.

Nya förutsättningar

Förra säsongen vann han efter ett tvåpoängsdrama med Martin Fourcade. Då lade han och de andra norska åkarna upp en taktik för att det skulle bli seger för honom. Det går inte nu.

– Jag har inte tagit ställning till det, och jag hoppas att jag inte kommer i en situation där jag behöver tänka på det. Vi är en tajt grupp och har en bra stämning. Oavsett vem som vinner, är vi säkert goda vänner på söndag, säger Tarjei Bö.

Bakom kampen om segern ligger Sebastian Samuelsson sjua i totalen, och Martin Ponsiluoma är nia. I damernas världscup har Tiril Eckhoff redan säkrat segern, Hanna Öberg ligger trea.

SVT sänder världscupen i Östersund. Se sändningstider här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.