Johanna Skottheim. Foto: Bildbyrån

Skottheim: ”Jag trivs då jag har förväntningar på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Skottheim, 26, stod för jättefina lopp då världscupen i skidskytte drog igång i Kontiolahti i helgen. Först blev hon trea i distansloppet och sedan fyra i sprinten. Idag fortsätter det med ännu en sprint i Finland.

– Jag trivs då jag har förväntningar på mig, säger Skottheim till SVT Sport.

Efter några dagars paus så ska skidskyttarna in i hetluften idag igen. Man är kvar i finländska Kontiolahti.

– Jag har landat, sovit ikapp och är tillbaka på banan. Jag vill verkligen tävla. Man har sett fram emot det här hela året. Nu är det äntligen igång och det är kul att hela laget har fått en så bra start, säger Skottheim.

Vad blir speciellt viktigt för dig?

– Jag ska fortsatt försöka skjuta bra. Sedan var jag väldigt försiktig förra sprinten om man ser till hur jag brukar vara. Jag kanske är aningen mer offensiv i spåret idag.

Hur tänker du mentalt efter pallplatsen och framgångarna?

– Jag skulle inte säga att jag har någon favoritstämpel på mig, men det är bara kul att man får lite förväntningar på sig. Förväntningar och press är något du förtjänar.

Vad tänker du kring resultatmål? Pallen?

– Nej, men topp sex eller tio är också riktigt bra, tycker jag. Men då är det ett riktigt bra lopp som krävs. Det är inte så att jag förväntar mig att jag ska hålla den nivån i alla lopp med tanke på var jag var för ett år sedan då jag inte ens åkte världscup.

SVT sänder dagens skidskyttesprintar. Herrarna åker 13.20 och damerna 16.20.

KLIPP: Hör Johanna Skottheim efter pallplatsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.