Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Thingnes Bö om hur det är att jobba i den norska dominansen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Johannes Thingnes Bö om Norges dominans: ”Skräckblandad förtjusning”

Uppdaterad
Publicerad

De norska skidskytteherrarna står för en sällan skådad dominans denna säsong. Men hur är det egentligen att kämpa för sina framgångar i ett sådant lag?

– Håll dina vänner nära men dina fiender närmare, säger Johannes Thingnes Bö.

De norska skidskytteherrarna har varit helt överlägsna denna säsong. Hittills på VM har de kört hem totalt 7 medaljer och tagit alla medaljer i de individuella loppen. Men att vara del av ett så dominerande lag är inte helt lätt.

– Det är skräckblandad förtjusning. Håll dina vänner nära men dina fiender närmare. Man får smyga lite för varandra före start. Vi delar inte våra planer med varandra men vi känner samtidigt varandra så väl. Vi vet vilka olika styrkor vi har och därför blir det ganska förutsägbart vad som kommer att hända, säger Johannes Thingnes Bö till SVT Sport.

”Klarar av att få en knytnäve i ansiktet”

De norska åkarna kommer bra överens och stöttar varandra och Thingnes Bö tror att deras dominans är en fördel så länge det fortsätter gå bra för e alla.

– Jag tror vi har en stor fördel av att vi är så bra vänner och inte stör oss på varandra. Hade vi varit sex stenhårda individualister hade det nog snabbt blivit bråk. Men vi är ett bra gäng och det blir lättare när det går bra för oss alla. Så länge man vinner då och då så klarar man också av att få en knytnäve i ansiktet ibland.

Nästa tävling för herrarna på skidskytte-VM är onsdag 14 februari när det är dags för distansloppet som sänds i SVT1 och SVT Play 16.50.

norges medaljer hittills på vm

Guld: Sturla Holm Lägreid, sprint. Johannes Thingnes Bö, jaktstart.

Silver: Mixedstafett. Johannes Thingnes Bö, sprint, Sturla Holm Lägreid, jaktstart.

Brons: Vetle Sjåstad Christiansen, sprint. Vetle Sjåstad Christiansen, jaktstart

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.