Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson: ”Jag är tacksam över lösningen”

Specialupplägg mot OS för Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson får direkt en plats i A-landslaget med ett särskilt individualiserat upplägg med fokus mot OS 2022 i Peking.
– Jag är tacksam över lösningen för jag vill sparras med de allra bästa, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

I dag kallade Skidskytteförbundet till en presskonferens där man offentliggjorde vilken roll Stina Nilsson kommer ha kommande säsong. Och hon får direkt en plats i A-landslaget med ett individualiserat upplägg med en satsning mot Peking 2022.

– Jag är tacksam över lösningen för jag vill sparras med de allra bästa. Sedan är det bra för det är inte helt optimalt att vara med på allting då jag behöver skjuta mer. Det är ett jättebra upplägg, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Har det varit ett krav vara med i A-landslaget?

– Jag såg mig inte självskriven på något sätt, men jag är väldigt glad över den här lösningen.

Hur har det gått de första veckorna?

– Det har gått över förväntan och jag fastnar inte i armkroken lika ofta. Jag är tacksam att snön ligger kvar och jag får testa hur det är att ligga på mattan, säger Stina Nilsson och fortsätter:

– Just nu är det jättemycket skytte. Jag ska försöka lära mig hur mycket som möjligt till lägersäsongen drar igång. Sedan gäller det att anpassa situationen och värdera vad jag behöver träna på.

KLIPP: Här tränar Stina Nilsson skidskytte (22/3 – 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här tränar Stina Nilsson skidskytte Foto: Bildbyrån/SVT

SOK stöttar Stina

Den nya skyttetränaren Jean-Marc Chabloz kommer att använda delar av sin tid för att arbeta tillsammans med Stina Nilsson.

– Han är väldigt duktig och pedagogisk. Jag ställer nog väldigt många dumma frågor som jag egentligen kanske ska ha koll på, men jag har inte blivit bemött på ett konstigt sätt. Han är extremt duktig och vi har en bra dialog, säger Stina Nilsson.

Trots att Stina Nilsson bytt sport och inte har några meriter inom skidskyttet kommer SOK fortsatt att stödja Stina Nilsson i hennes satsning.

– När vi tagit oss ur det globala nödläge som världen just nu befinner sig väntar en spännande tid på både kort och lång sikt för svenskt skidskytte. Det finns en ny organisation, åkare i världsklass och flera unga lovande utvecklingsbara åkare på väg mot toppen så vi satsar nu både starkt och långsiktigt på svenskt skidskytte, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer