Foto: Bildbyrån/TT

”Kommer inte göra en stor grej av det”

Uppdaterad
Publicerad

Det råder något av ett kärleksdrama i det svenska skidskyttelandslaget.

Men att laget skulle påverkas sportsligt av det är inget landslagstränaren Johannes Lukas oroas av.

– Det är 14 aktiva och man kan inte förvänta sig att 14 stycken är bästa vänner, säger Lukas.

Skidskyttarna Jesper Nelin och Hanna Öberg var länge ett par. Men sedan förra året är så inte fallet.

Sedan dess har Hanna Öberg blivit tillsammans med VM-guldmedaljören Martin Ponsiluoma – och Nelin är tillsammans med Ponsiluomas tidigare flickvän, Fanny Johansson.

– Vi har varit ett jävligt bra och sammansvetsat lag men jag skulle inte säga att det är så längre. Det är inte alls lika sammansvetsat men det fungerar i alla fall och vi tränar tillsammans, säger Nelin till Aftonbladet.

”Var lite turbulens”

Även Ponsiluoma säger att det tidigare har märkts av på stämningen.

– I Tjeckien var det väl lite turbulens men sen har vi skött det väldigt professionellt och inte haft några problem med det. Från min sida i alla fall. Jag tycker det har varit bra, säger han till tidningen.

Skidskyttesäsongen står för dörren och huvudtränaren Johannes Lukas har inte märkt att det hela har påverkat det sportsliga negativt.

”Träningskvaliteten har varit bra”

– Jag tycker att vi har hanterat det på ett väldigt bra och professionellt sätt. Jag tycker att träningskvaliteten har varit bra och hela laget har tränat ihop som vanligt. Vad de gör privat är upp till dem, det kan vi inte påverka och det vill jag inte påverka som tränare, säger Lukas till SVT Sport.

Nästa vecka kommer landslaget att samlas i Idre och kommer där att köra på som vanligt.

– Det kommer ut i media nu men saken har väl hänt för länge sedan. Det är ingen aktuell sak och vi kommer inte göra en stor grej av det. Vi fokuserar på träningen där vi ligger bra i fas, säger Lukas.

Världscupen i skidskytte inleds i Östersund 27-28 november.

KLIPP: Vem är Stina Nilsson? (11 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.